Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Voortgangsrapportage eID en Uniforme Set van Eisen

De Minister van BZK zond 21 december 2016 de voortgangsrapportage en de Uniforme Set van Eisen over het eID stelsel aan de Tweede Kamer.

De Uniforme Set van Eisen bevat veel nieuwe technische informatie, zeker voor wie niet diepgaand betrokken is bij het eID stelsel. Nieuw is de beschrijving van de complexe pseudonimisatie-technieken.

De Overheid nodigt partijen uit om te reageren op de Uniforme Set van Eisen.

De voortgangsrapportage geeft aan dat de Overheid met het publieke middel niet op de commerciële markt gaat opereren (dus geen DigiD voor webwinkels of banken), maar dat er wel behoefte is aan betaalbare private middelen om in te loggen in het BSN-domein. De Minister zegt toe om snel te komen met financiële kaders voor private partijen.

Frank Jonker van CreAim is positief over de eID ontwikkelingen, "maar het wordt hard werken".  Ook Patrick Beckman Lapré van QuoVadis Trustlink is positief, hij wil een constructievere en snellere besluitvorming. 

Ook van een bestuurder komt een positief geluid, maar het toezicht op de banken bij toegang tot het BSN-domein lijkt juridisch nog te wringen.

De Voortgangsrapportage eID>>

De Uniforme Set van Eisen>>

 

Weergaven: 101

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden