Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Wisegate is een organisatie in  de VS die ICT professionals de mogelijkheid biedt met elkaar van gedachte te wisselen over identity management vraagstukken in een besloten omgeving, dat wil zeggen zonder dat de discussie wordt beinvloed door leveranciers. Sara Gates van Wisegate (https://www.wisegateit.com) belde om te weten wat PIMN in Nederland doet en of er samenwerking kan zijn.

 

Donderdag kwamen ongeveer 55 deelnemers bij elkaar rond het thema identiteitsbeheer voor de zorg.  De presentaties van NICTIZ, CaranteGroep, ASR, Zorgverleneronline en de inbreng van de deelnemers zorgden voor een levendige discussie. De aanwezigheid van CIBG werd zeer gewaardeerd vanwege de mogelijkheid tot een goede discussie over UZI.

Een boeiende vraag is of en hoe UZI-passen kunnen worden hergebruikt of gecombineerd kunnen worden met andere middelen. Certificaten bieden namelijk niet de meest gebruikersvriendelijke authenticatie mogelijkheden.

Voor de presentaties:

https://docs.google.com/leaf?id=0B73oMwBhIq9TYTRjZWQ1ZjAtYmM5Ny00ND...

 

Een bezoek aan het Nederlands Forensisch Insitituut (NFI) gaf een inkijkje in de deskundigheid op het gebied van handschriftherkenning. Handschriftherkenning speelt bij "biometrische" handtekeningen met signingtablets zoals die bij INGbank, KPN en enkele gemeentehuizen gebruikt worden. Meer kennis daarover is welkom en ik ben nog op zoek naar de juiste contactpersoon voor de tablets binnen INGbank.

 

Marnix Dekker, ENISA, startte een discussie over authenticatie van servers.

 

Voor u zijn er weer een aantal blogbijdragen en video's geplaatst op www.pimn.nl.

 

jk

Weergaven: 34

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden