Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Nederland heeft een open economie met een goede ICT infrastructuur. We willen onze transacties elektronisch door heel Europa kunnen afhandelen. De Europese Commissie stimuleert de ontwikkeling van één Europese digitale markt. Daarvoor is het nodig dat de elektronische identiteit (eID) van Nederlandse bedrijven en medewerkers in het buitenland wordt geaccepteerd en omgekeerd dat buitenlanders met hun elektronische identiteit in Nederland zaken kunnen doen.
De Europese Commissie stimuleert dat nationale eID systemen gebruikt kunnen worden voor grensoverschrijdende veilige transacties. Brussel heeft hiertoe een voorstel voor een verordening gepubliceerd die gaat over elektronische identificatie en vertrouwensdiensten (aangetekend versturen, elektronische stempels, gegarandeerde archivering). Als de verordening in werking treedt (2014) kunnen lidstaten hun nationale eID stelsel aanmelden bij de Commissie. Lidstaten moeten elkaars eID stelsel accepteren. Door de erkenning van nationale eID’s krijgen burgers, bedrijven en overheden gemakkelijker toegang tot elektronische diensten over de grens. Het wordt makkelijker om correspondentie, contracten en polissen met voldoende juridische garanties uit te wisselen. Meer snelheid, zekerheid en lagere kosten.

ECP en het Platform Identity Management nodigen u uit voor:

Bijeenkomst Verordening eId
Donderdag 13 december 2012
13.30-17.00 uur
7AM te Den Haag (Buitenhof 47)

Tijdens deze bijeenkomst vertelt het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wat de huidige stand van zaken van de Verordening eID is en welke positie Nederland inneemt in de Europese onderhandelingen. Daarnaast spreken branchevertegenwoordigers en leveranciers over voorbeelden, ontwikkelingen en behoeften uit de markt. Ook is er voldoende mogelijkheid om uw eventuele aandachtspunten vanuit uw ervaring en visie mee te geven aan het ministerie. Het complete programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via het online inschrijfformulier op http://www.ecp.nl/inschrijfformulier-bijeenkomst-verordening-eid-13...

Graag tot ziens op 13 december aanstaande!

Weergaven: 19

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden