Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Na de aankondiging van het doorzetten van de pubicatie van de sources van OpenASelect, doen we een stapje verder door het project te forken. Hier de mededeling die we daarbij doen!

Zwolle, 15 februari 2012 – Vandaag kondigen Cozmanova en Magic Choice aan OpenASelect onder de naam Asimba verder te ontwikkelen. Dit open-source softwarepakket vormt de basis van een groot aantal Access Management oplossingen. Nieuw in deze distributie is dat ook SMS-authenticatie als standaard feature wordt meegeleverd.

OpenASelect
A-Select bestaat sinds 2004 als open-source project, zodat het als Identity & Access Management tool bij eGovernment projecten ingezet kan worden. Het is gebaseerd op de applicatie die in 2002 door Alfa&Ariss is ontwikkeld. Later heeft Alfa&Ariss OpenASelect gelanceerd en als open-source beschikbaar gemaakt. In 2011 heeft Vasco Alfa&Ariss overgenomen en sinds de tweede helft van 2011 is OpenASelect als open-source project niet meer beschikbaar.

Forken project
Sinds de OpenASelect.org website in onderhoudsstatus is gezet, kan de source code of de binary distributie van de 'OpenASelect' applicatie niet meer worden gedownload. Omdat Cozmanova en Magic Choice bezig zijn met ontwikkelingen op en het gebruik van OpenASelect in meerdere projecten, hebben zij de source code en binary distributies beschikbaar gemaakt via hun websites. Onder de naam Asimba zetten zij dit open-source project voort.

Modulair
Asimba levert een modulaire architectuur die verschillende methoden om iemands identiteit vast te stellen (authenticatie) ondersteunt. Omdat het systeem modulair is opgebouwd, kunnen authenticatiemodules worden toegevoegd, zonder de achterliggende applicaties te beïnvloeden. Deze Access Management applicatie ondersteunt onder andere SAML, A-Select en OpenID. Authenticatie en autorisatie worden gerealiseerd op basis van A-Select, SAML SP, Radius en LDAP. Het open-source karakter biedt bij uitstek mogelijkheden om protocollen als SAML en A-Select te integreren in andere IT-componenten binnen een organisatie. Een voorbeeld is DigiD, dat op deze manier gebaseerd is op het A-Select protocol.

Asimba
Een van de eerste wapenfeiten van Asimba is de introductie van SMS-authenticatie op basis van de OpenASelect authenticatie- en autorisatiesoftware. Deze module is open-source en ondersteunt standaard meerdere gateways, waaronder die van CM, bekend van onder andere Park-line.

Downloads
De modules die beschikbaar zijn voor download:
- OpenASelect Server v1.5
- SAML Profile v1.2

(*) Note : de bestanden van deze downloads zijn kopieën van de bestanden die beschikbaar zijn gesteld door Alfa&Ariss (www.alfa-ariss.com). In de nabije toekomst komen meer authenticatiemethoden en updates beschikbaar.

Zie www.asimba.org

Weergaven: 35

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden