Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Op 6 juni 2005 tekenden de Nederlandse Orde van Advocaten, de Raden voor Rechtsbijstand en de Raad voor de Rechtspraak het convenant over het invoeren van een nieuwe landelijke registratie van advocaten, genaamd Beheer Advocaten Registratie (BAR). BAR voorziet in actuele en correcte gegevens over de advocatuur voor de drie partijen. Het systeem moet de diverse registratiesystemen die momenteel nog in gebruik zijn bij de verschillende organisaties voorzien van actuele gegevens. BAR verbetert de samenwerking in de keten, de kwaliteit van gegevens en draagt bij aan doelmatigheid.
Met het ondertekenen van dit convenant komen deze drie partijen uit het rechtsbedrijf overeen om gelijksoortige gegevens van advocaten met elkaar te delen. Het gaat om beëdigings-, kantoor-, adres- en communicatiegegevens.
BAR kent vele voordelen. Zo krijgen alle advocaten een uniek persoonlijk BAR nummer, waardoor zij gemakkelijk terug te vinden zijn voor de drie partijen en de onderlinge communicatie vergemakkelijkt wordt door snelle uitwisseling van gegevens. Een advocaat hoeft toekomstige wijzigingen van de gegevens slechts één keer door te geven aan BAR-beheer, die de mutaties snel en correct zal doorvoeren. Ook de kantoren krijgen een eigen BAR nummer.
Een ander voordeel is de actualiteit van de gegevens over beëdigingen, schorsingen en schrappingen.

Zie
http://www.barbeheer.nl/

Weergaven: 122

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden