Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Identity Management en Access Control - schriftelijke cursus

Gegevens gebeurtenis

Identity Management en Access Control - schriftelijke cursus

Tijd: Februari 21 2019 hele dag
Locatie: Thuisstudie
Website of map: http://www.imf-online.com/vak…
Telefoon: 040 246 0220
Soort gebeurtenis: cursus
Georganiseerd door: International Management Forum
Meest recente activiteit: op woensdag

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Cursus Identity Management & Access Control

Toegangscontrole, beveiliging en gebruikersbeheer in de praktijk - alles wat u moet weten

Het aantal digitale identiteiten met bijbehorende wachtwoorden in organisaties is de laatste jaren enorm toegenomen. Een standaard gebruiker in een middelgrote organisatie heeft zo’n 15 tot 20 verschillende digitale identiteiten. In grote organisaties kan dit aantal oplopen tot wel 70.

Eén van de grootste administratieve problemen in iedere IT organisatie en HRM-omgeving is dan ook het vinden van een effectieve, efficiënte en veilige manier om gebruikers te voorzien van alle relevante informatie en applicaties. Met een goed, gecentraliseerd, beheer van gebruikers (medewerkers, klanten, leveranciers, partners, e.d.) worden uw beheerkosten sterk gereduceerd, voldoet u aan alle compliance regels, verhoogt u de productiviteit, bespaart u kosten, kunt u slagvaardig op elke verandering inspelen en – last but not least – verhoogt u uw informatiebeveiliging en -controle.

Identity Management & Access Control - inhoud lessen

De cursus Identity Management & Access Control bestaat uit 9 lesdelen, voorzien van tal van praktijkvoorbeelden. Na les 1, de introductieles, worden in les 2 de in- en externe drijfveren van Identity Management & Access Control beschreven. In les 3 worden de onderwerpen identificatie en authenticatie behandeld, inclusief methoden en bouwstenen van functionaliteiten. In les 4 komt het begrip autorisatie aan de orde. Les 5 gaat in op de bronnen die gebruikt worden om gegevens boven tafel te krijgen. Les 6 geeft aan waaruit een Identity Management & Access Control (IDM/AC) systeem kan bestaan. Ook de mogelijkheden, die diverse leveranciers bieden, komen aan de orde met een uitgewerkt voorbeeld van een systeem. In les 7 wordt een aantal nieuwe ontwikkelingen besproken die een enorme impact hebben op Identity & Access Management, zoals Cloud Computing, Het Nieuwe Werken (HNW) en BYOD (Bring Your Own Device). In les 8 wordt ingegaan op de beveiligingsaspecten van een gekozen oplossing. In les 9 wordt uitgelegd waarmee u rekening dient te houden bij de implementatie van een IDM/AC oplossing: welke valkuilen zijn er en hoe kunt u deze vermijden?

De beschreven aanpak en methoden en technieken voldoen aan, of zijn implementaties van het Voorschrift Informatiebeveiliging Rijskdienst (VIR), ISO 27001 en ISO 27002 (of de Nederlandse vertaling daarvan in de Code voor Informatiebeveiliging, CvIB). Elke les wordt afgesloten met vragen die er niet alleen op gericht zijn uw kennis te toetsen, maar vooral ook om uw inzicht te vergroten.

Korting voor PIMN leden

Leden van PIMN ontvangen € 250,- korting bij inschrijving voor deze cursus! 

Meer informatie
Vraag de brochure aan voor meer informatie of neem contact met ons op via info@imf-online.com of 040 - 246 02 20.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Identity Management en Access Control - schriftelijke cursus om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Bijwonen (1)

Niet bijwonen (1)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden